Skriv ut

VIKTIG INFORMATION !

Då vårt tegel är handgjort och bränt i flamugn varierar alltid storlek, form och nyans något. Man kan även välja sin egen design på teglet mot offert.

Teglet är ett naturmaterial som andas och är fritt från gifter vilket gynnar allergiker.

Golvvärme används med fördel till vårt tegelgolv då det leder värmen och bevarar värmen längre än vanligt klinker.

Med teglet i våtutrymme utföres underarbetet enligt den standard som råder för våtutrymmen.

Vårt tegel sätts i kakelfix. Sättningen underlättas om plattorna är något fuktiga så lägg gärna plattorna i spann med vatten och plocka dem därifrån vid golvläggningen.

Vanligast är 10 mm fog men det är naturligtvis en fråga om tycke och smak. Foga med gullex eller annat kakelbruk. Fogbruket ska vara ganska torrt (smuligt). Torka omgående bort bruk som kommer på teglet, annars kan teglet missfärgas, det blir även ett hårt extraarbete att avlägsna det torkade bruket.

Ytbehandlingar

Använd Kokt linolja och eller vax

Linolja

Kokt linolja av bra kvalitet kan köpas i färgbutiker. Linoljan ger teglet en något mörkare nyans och stryks på med pensel över både tegel och fog. Oljan får inte flyta över teglet, kan då bli vita utfällningar på teglet. Låt torka ett dygn.

För att teglet lättare ska suga åt sig linoljan kan man tillsätta 5-10 % alifatnafta, bra att blanda i om teglet ofta ska utsättas för vatten, finns att köpa i färgbutiker.

Vax

Vi säljer endast vax till de som köpt golvtegel av oss ( pga att vi inte kan garantera hur vårt vax reagerar med annat tegel ) , använder kund vaxet på annat tegel så är det på egen risk .

Vaxet som vi tillverkar själva består av bivax, karnubavax och miljövänlig alifatnafta. Vaxet är framtaget i samråd med och förslag från företrädare för RAÄ, Riksantikvarieämbetet. 1 liter Vax räcker till ca 15 kvm , 500 kr L .

Vaxet gör teglet något glansigare och mer lättstädat. Vaxet borstas på både tegel och fog en platta åt gången med en rotborste i ett jämt lager. Låt torka ett dygn och eventuellt polera upp med maskin (mjuk borst) eller ylletrasa. Vaxet har en evig hållbarhet men om det torkat så kan man värma upp det.

Om man både vill olja och vaxa teglet så går det utmärkt men linoljan ska alltid strykas på först, sedan ska teglet torka ett dygn innan vaxet borstas på.

Både linoljan och vaxet skyddar teglet mot yttre påfrestningar. I hemmamiljö bör man olja/vaxa om teglet beroende på slitage var 10-15 år, i offentlig miljö beroende på slitage var 6-8 år

Är ni osäkra på hur ni ska ytbehandla eller utföra ytbehandlingen så är det bättre att ringa Andreas 070 - 54 99 038

Pris & Beställning

I alla våra priser tillkommer moms 

Pris på pall/emballage/packning tillkommer

Offert lämnas alltid .

Fraktpris = fraktbolagets kostnad + 150 kr .

Tegelprover = postfrakt + 150 kr

Postfrakt vax = 50 kr per liter vax 

Betalning sker via faktura , kontant eller via Swish , nr : 123 231 42 43 .

Vi säljer endast per kvm som skickas , mindre kvantitet hämtas på plats . 2-a sortering ( om det finnes ) självplockas på tegelbruket  .

Vi skickar max två tegel som prov kostnadsfritt , fraktkostnad + 150 kr .

  Leveranser med fraktbolag avgår enligt överenskommelse , vi reserverar oss från förändringar från fraktbolagen och eventuella fraktskador på produkterna .

Slutgiltig beställning/godkännande av offert ska alltid skickas via mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ange alltid: hur många kvm av varje produkt ni vill beställa ( vi gör inga uträkningar ) faktura/faktureringsadress, telefon/mobilnummer och e-post samt om du vill ha avlastning av fraktbolaget eller om du lastar av själv och övriga hinder som påverkar leveransen .

Beställningen är bindande .

Beställaren måste ha en dialog med oss om när godset ska hämtas eller eventuellt levereras Vi står inte för eventuella problem med fraktbolag .Vid ej utlöst gods efter beställning eller ingen kontakt från beställaren kommer kunden faktureras hela beloppet !

Alla fakturor har betalningsvillkor 10 dagar förutom till företag .

Tänk på att tegeltillverkningen är en lång process från lerupptag till färdig produkt. Vi kan endast producera tegel då det är frostfritt.Var ute i god tid med er beställning då det är stor efterfrågan.Vi reserverar oss för storordrar och slutsålda produkter.

Vi friskriver oss från maskinhaveri , dåligt torkväder , sjukdom , bränningshaveri , stöld , vandalism , brand ,  kundens vattenkvalitet , kundens hantering av tegel och ytbehandling samt övrigas hantering av vårt tegel .

Maila oss gärna bilder på era färdigställda projekt så kan vi ev lägga ut dem på hemsidans galleri .

Vid övriga frågor mm. kontakta oss gärna !

Andreas & Jenny Lorentzon Mobil : 070 - 54 99 038

Vi finns även på FACEBOOK & INSTAGRAM !

www.hornstegelbruk.se

Ni har just valt ekologiskt!

Tuesday the 23rd. (c) Horns Tegelbruk - Joomla 2.5 templates - FreeTemplateSpot

Horns Tegelbruk - info@hornstegelbruk.se - Tel: 070 - 54 99 038 - Vi innehar F-Skattsedel